Általános Szerződési Feltételek

Hatályos: 2020.03.01. naptól

 

Kérjük, amennyiben az ARURA Illóolaj Manufaktúra Kft. termékeit meg kívánja vásárolni, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, magatartási kódexre nem utal.

A weboldalon bemutatott termékekkel kapcsolatos információkkal, a vásárlás menetével, megrendeléssel és szállítási folyamattal kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken állunk szíves rendelkezésére!

 

1. CÉGINFORMÁCIÓK

 

Üzemeltetői adatok

 

Cégnév: ARURA Illóolaj Manufaktúra Kft.

Székhely: 7900 Szigetvár, Széchenyi utca 98-104.

Adószám: 25489738-1-02

Cégjegyzék szám: 02 09 082053

Nyilvántartó cégbíróság: Baranya Megyei Bíróság, mint Cégbíróság

Szerződés nyelve: magyar

Számlaszám: 12072521-01553544-00100002

Elektronikus elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36 70 882 7805 (nem emeltdíjas szám; munkanapokon 9-16 óráig hívható)


 

2. FOGALMAK, ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK

Felek: Eladó és Vevő együttesen

Fogyasztó: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy.

Fogyasztói szerződés: olyan szerződés, melynek egyik alanya fogyasztónak minősül

Honlap: a jelen weboldal, amely a szerződés megkötésére szolgál

Járulékos szerződés: olyan fogyasztói szerződés, amely távollevők között vagy üzlethelyiségen kívül kötött szerződéshez kapcsolódó egyéb termék értékesítésére, vagy szolgáltatás nyújtására irányul, amelyet a vállalkozás vagy a vállalkozással kötött megállapodás alapján harmadik személy nyújt.

Jótállás: a Polgári Törvénykönyv szerinti, valamint külön jogszabályban a fogyasztói szerződésekre meghatározott kötelező jótállás.

Távollévők között kötött szerződés: olyan fogyasztói szerződés, amelyet a szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak.

Távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz: olyan eszköz, amely alkalmas a felek távollétében – szerződés megkötése érdekében – szerződési nyilatkozat megtételére. Ilyen eszköz különösen a címzett vagy a címzés nélküli nyomtatvány, a szabványlevél, a sajtótermékben közzétett hirdetés megrendelőlappal, a katalógus, a telefon, a telefax és az internetes hozzáférést biztosító eszköz.

Termék: ingó dolog, kivéve a végrehajtási eljárás vagy más hatósági intézkedés folytán eladott dolog.

Vállalkozás: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében eljáró személy.

Vásárló/Vevő: Fogyasztó és Vállalkozás összefoglaló elnevezése.

Regisztrált vásárló: regisztrált fogyasztó

Vendég: nem regisztrált fogyasztó

 

 

 

3. ÁSZF CÉLJA, TARTALMA

A jelen ÁSZF célja, hogy az Arura Illóolaj Manufaktúra Kft. (továbbiakban Arura Kft.) online áruházban történő vásárlásra vonatkozó rendelkezéseket meghatározza.

A megrendelés Vevő általi elküldésével és annak Eladó részéről történő visszaigazolásával szerződés jön létre az ARURA Illóolaj Manufaktúra Kft, mint Eladó és a megrendelő, mint Vevő között. A szerződés nyelve a magyar. A létrejött szerződés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak, valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) mindenkori rendelkezései, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezései az irányadóak.

A szerződés ráutaló magatartás útján kerül megkötésre. Az elektronikus úton létrejött szerződés írásbeli szerződésnek minősül, tartalma archiválásra kerül és utólagosan hozzáférhető, a Vevő számára is visszakereshető.

 

Vásárlóink előzetes tájékoztatása mellett az ARURA Illóolaj Manufaktúra Kft. jogosult a jelen ÁSZF-et egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a módosításokat követő megrendelésekre vonatkozóan válnak hatályossá. A honlapon vásárlóink előzetes figyelmeztetése nélkül jogosultak vagyunk bármikor, bármilyen tartalmú változtatást vagy javítást eszközölni, továbbá fenntartjuk a jogot, hogy a honlapot – amennyiben lehetséges, navigációs link közbeiktatásával – más domainnév alá helyezzük át. Az ÁSZF módosításról az Arura Kft. weboldalon keresztül értesíti a Vásárlót.

 

Az Eladó köteles a Vevő által megrendelt és az Eladó által visszaigazolt termékeket a megrendelőlapon megjelölt magyarországi szállítási címre eljuttatni a megadott szállítási határidőn belül. Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, az Eladó a Vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja és az esetlegesen előre kifizetett ellenértéket visszautalja a Vevő részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 10 napon belül.

 

Vevő köteles az általa megjelölt címre kiszállított termékeket átvenni. Amennyiben a rendelés ellenértéke előre átutalás esetén 10 napon belül nem érkezik meg az Eladó által megadott számlaszámra, az Eladó jogosult a megrendelés törlésére.

 

 

4. MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK, SZOLGÁLTATÁSOK KÖRE, FOGYASZTÓI ÁRAK

 

Az ARURA Illóolaj Manufaktúra Kft., mint Eladó megvásárolható termékeit (aromaterápiás alapanyagok: illóolajok, hidrolátumok valamint egyéb aromaterápiás termékek) és azok lényeges tulajdonságait a www.arura.hu weboldalon teszi közzé.

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.

 

Fontos tudnivalók a Vevő részére:

 

- A termékekhez mellékelt vásárlói tájékoztatót használat előtt figyelmesen olvassa el!

- Az illóolajok egyes összetevői az arra érzékeny személyeknél allergiás tüneteket válthatnak ki, ezért az első használat előtt végezzen allergiatesztet a termékekhez mellékelt tájékoztató szerint!

- Az illóolajat ne használja hígítatlanul a bőrén!

- Várandósság és szoptatás alatt, 3 éves kor alatti kisgyermekeknél, idős, legyengült szervezetűeknél valamint vérnyomásproblémák, bármilyen egészségügyi rendellenesség esetében történő alkalmazás esetén kérje ki orvosa vagy szakképzett aromaterapeuta véleményét!

- Gyermekek elől gondosan zárja el az illóolajokat, aromavizeket!

- Az illóolajokat, aromavizeket tárolja fénytől védett, hűvös helyen, eredeti csomagolásban!

 

Fogyasztói árak:

 

A termékek ára forintban értendő.

A termékek ára – ha nincs másként jelezve – 1 db-ra vonatkozik még akkor is, ha az illusztrációul szolgáló képen a termékből több darab látható.

 

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak nem tartalmaznak áfát, mivel az Arura Kft. jelenleg alanyi adómentes adózó, és nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját.

Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

 

Mindenkor fenntartjuk a jogot arra, hogy a honlapon szereplő megvásárolható termékek árát saját döntésünk alapján megváltoztassuk, módosítsuk, ez azonban nem érinti a már leadott megrendelésben szereplő termékek árát.

 

Amennyiben az Arura Kft. a tőle elvárható gondos eljárás ellenére is hibás vételárat tüntet fel, különösen, ha az nyilvánvalóan téves, akkor Arura Kft. nem köteles a terméket a hibásan megjelölt áron értékesíteni.

Nyilvánvalóan hibásan feltüntetett árnak minősül:

  • pl. 0 Ft-os ár,

  • pl. a kedvezménnyel csökkentett, de a kedvezményt tévesen feltüntető ár (pl.: 2000 Ft-os termék esetén a 20 %-os kedvezmény feltüntetése mellett 500 Ft-ért kínált termék).

Hibás ár feltüntetése esetén Eladó felajánlja a termék valós áron történő megvásárlásának lehetőségét, mely információ birtokában a Vásárló eldöntheti, hogy megrendeli valós áron a terméket vagy minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül lemondja a megrendelést.

 

5. RENDELÉSI INFORMÁCIÓK

 

A megrendelések feldolgozása munkanapokon 8 és 15 óra között történik. Amennyiben a megrendelés munkaidőn túl érkezik, úgy a rendelést az azt követő munkanapon dolgozzuk fel.

Rendelés leadására a nap 24 órájában lehetőség van.

Általános teljesítési határidő a megrendeléstől, illetve előre átutalás esetén a számla ellenértékének beérkezésétől számított 3-5 munkanap. Minden esetben a lehető leggyorsabb teljesítésre törekszünk.

 

Mivel a manufaktúránkban előállított termékek mennyisége a rendelkezésünkre álló alapanyag mennyiségétől függ, előfordulhat, hogy egy-egy termék időlegesen elfogy. Ilyen esetekben fenntartjuk magunknak a jogot a megrendelések részben vagy teljes egészben történő visszautasítására. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő előzetes egyeztetést követően kerülhet sor.

 

 

6. RENDELÉS MENETE

REGISZTRÁCIÓ, BEJELENTKEZÉS

Az arura.hu oldalon történő vásárlásához nem szükséges regisztráció, azonban visszatérő vásárlóknak a regisztráció megkönnyíti a vásárlást, illetve lehetővé teszi a rendelés státuszainak nyomon követését.

A regisztráció során a következő (személyes) adatok megadására van szükség:

  • Vezetéknév

  • Keresztnév

  • E-mail cím: A rendszer erre a címre küldi az értesítéseket, szükséges az esetleges további egyeztetésekhez is.

  • Telefonszám: ezen a számon szükség esetén egyeztethetjük a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatokat, valamint a kiszállításért felelős partner ezen a számon egyeztethet a csomag átvételéről.

  • Számlázási adatok, Szállítási cím: amennyiben ezek különböznek, mindkettőt meg kell adni a regisztráció során. A szállítási címet minden esetben pontosan szükséges megadni (pl. lépcsőház, épület, emelet, ajtó, kapucsengő).

  • Jelszó: tetszőlegesen megválasztható jelszó, a rendszerbe való belépéshez szükséges.

Ezek az adatok minimálisan szükségesek ahhoz, hogy a Vásárló a rendszerbe be tudjon lépni, illetve a kiválasztott termékeket szállítani tudjuk.

Vevő személyes adatainak kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztató rendelkezik.

Arura Kft. a megrendelést sikeres regisztráció esetén/vendégként csak akkor fogadja el, ha a Vásárló a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti.

Arura Kft-t a Vásárlő által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. Arura Kft.-t nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha a Vásárló jelszava illetéktelenek​ számára bármely - nem a Vállalkozásnak felróható – okból hozzáférhetővé válik.

A hibásan rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után van lehetőség.

Aktív rendelést érintő adatok módosítására központi e-mail címünkön van lehetőség.

 

MEGRENDELÉS

A megvásárolni kívánt termékeket helyezze a kosárba, ez a termékoldalon a kiszerelés kiválasztását követően, a „Kosárba” ikonra történő kattintással lehetséges. Alapértelmezésben a kiválasztott termékből 1 azaz egy darab kerül a kosárba. Ha ennél többet szeretne egy-egy termékből vásárolni, akkor a termékoldalon vagy a kosáron belül a terméknél írja át a számot a kívánt mennyiségre.

Ha közben meggondolta magát vagy csak véletlenül tett be egy terméket a kosárba, ugyanitt lehetősége van a kosárból való kivételre is, a termék mellett található „x” jelre történő kattintással.

Amennyiben a vásárlás mellett dönt, kattintson a kosár összegezése alatt található ”Megrendelés” gombra.

Ekkor a Számlázási és szállítási adatok véglegesítéséhez jut, melyeket a rendszer regisztrált Vásárló esetén az ott kitöltött adatok alapján automatikusan kitölt – itt a Vevőnek lehetősége van az adatok megváltoztatására is. Amennyiben a szállítási cím különbözik a regisztrációkor megadott címtől, új címet adhat meg. A sikeres kézbesítéshez szükséges, hogy a megadott postázási címen pontosan beazonosítható legyen milyen néven kit kell keresnie a futárnak a csomaggal.

A következő lépés a Fizetés módjának kiválasztása, majd a „Megrendelés” gombra kattintva a vásárlás véglegesítése.

A megrendelés véglegesítése előtt nyilatkoznia kell az Általános Szerződési Feltételek elfogadásáról, mely a vásárlás feltétele. Amennyiben nem fogadja el az ÁSZF rendelkezéseit és a megrendelésből eredő költségeket, a szerződés nem jön létre.

 

Megrendelésének összegzése után az Arura Kft. minden esetben a Vásárló által megadott e-mail címre visszaigazoló e-mailt küld.

A visszaigazoló e-mail tartalmazza a megrendelés számát, amely a későbbi ügyintézést segítheti.

Amennyiben a visszaigazolás a Vásárló megrendelésétől számított 3 (három) munkanapon belül a Vásárló részére nem érkezik meg, úgy a Vásárló vásárlási kötelezettsége minden további feltétel nélkül megszűnik. 

Arura Kft.a megrendelés teljesítésére csak abban az esetben köteles, ha a megrendelést visszaigazolta. A szerződés, a visszaigazolás Vásárló részére történő megérkezésével jön létre. A Vásárló részére a visszaigazolás akkor tekintendő megérkezettnek, amikor a visszaigazolást tartalmazó e-mail a Vásárló számára hozzáférhetővé válik. 

A szerződés létrejöttével az Arura Kft. köteles a termékek kiszállítására valamint a Vásárló köteles a termékek vételárának a megfizetésére.

 

Fontos!

Amennyiben a visszaigazoló e-mailben bármilyen hibát (több termék rendelése, hibás szállítási cím, rossz termék megrendelés stb.) vesz észre, kérjük, hogy haladéktalanul vegye fel velünk a kapcsolatot annak érdekében, hogy ne kerülhessen sor nem kívánt rendelés teljesítésére!

 

 

7. SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI INFORMÁCIÓK

 

A megjelenített termékek online megrendeléssel házhoz szállítással vagy személyes átvétellel rendelhetők meg.

 

Fizetési módok

 

Banki átutalás előre utalással

 

Banki átutalás esetén kérjük az alábbi számlaszámra utaljon:

Kedvezményezett neve:ARURA Illóolaj Manufaktúra Kft.

Bank: Raiffeisen Bank

Számlaszám: 12072521-01553544-00100002

Kérjük a “Megjegyzés” rovatba tüntesse fel megrendelése számát!

 

Házhoz szállítási információk

 

Megrendeléseit futárszolgálat kézbesíti.

A csomagok kézbesítése munkanapokon 8-17 óra közötti időszakban történik. Kérjük, hogy rendeléskor munkaidőben, azaz 8-17 óra között elérhető kiszállítási címet és telefonszámot adjon meg!

Kérjük vegye figyelembe, hogy szállítási címként nem adható meg postafiók!

Amennyiben szállítási címként munkahelyi címet jelöl meg, kérjük mindenképpen tüntesse fel a cég és a kiegészítő címadatokat a szállítási cím rovatban! Ha a megadott szállítási címen nem a Megrendelő neve szerepel, kérjük írja be a megjegyzés rovatba az ajtón (névtáblán vagy kapucsengőn) látható nevet is!

 

Díjszabás futárszolgálattal Magyarország területére:

0-3,0 kg-ig 1800 Ft

3,01-5,0 kg-ig 2300 Ft

5,01-10,0 kg-ig 2700 Ft

10,01-20,0 kg-ig 3500 Ft


A 40 000 Ft fölötti megrendelések szállítási díját az Arura Kft. átvállalja.

 

Csomagolási költséget nem számítunk fel.

 

Személyes átvétel


A személyes átvétel jelenleg szünetel.


Amennyiben megrendelését külföldre szeretné szállíttatni, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

 

A számlát – valamennyi fizetési mód esetében – a csomag tartalmazza.

 

Kérjük a csomagot átvételkor, még a kézbesítési átvétel igazolása előtt szíveskedjen megvizsgálni! Amennyiben a csomagoláson ill. a termékeken sérülést észlel (szakadás, ázás, stb.) kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot! Reklamációját csak így tudjuk érdemben kezelni!

Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt cégünk díjmentesen kicseréli. Amennyiben a cserére nincs mód, a vásárló választása szerint árengedményt kaphat vagy elállhat a vásárlástól. Kérjük, hogy a hibás termék/sérülés tényét az átvételt követő 3 napon belül írásban jelezze felénk!

 

 

8. TÁJÉKOZTATÁS A FOGYASZTÓT/VÁSÁRLÓT MEGILLETŐ JOGÉRVÉNYESÍTÉS FELTÉTELEIRŐL

 

Szavatosság, jótállás

 

Az Ön által megrendelt termékekre kellékszavatosságot vállalunk.

A szavatossági jog alapján cégünk felelősséget vállal azért, hogy teljesítéskor – mind mennyiségileg, mind minőségileg – hibátlan terméket ad át Önnek, mint Fogyasztónak/Vásárlónak. Ha a kiszállított áru mennyisége nem egyezik a rendelésben foglaltakkal, vagy a megrendelt áru hibás vagy a szállítás során megsérült, kérjük, hogy ezt haladéktalanul (lehetőleg 3 napon belül) jelezze, vegye fel velünk a kapcsolatot! Amennyiben a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt díjmentesen kicseréljük. Ha a csere lehetőségét nem kívánja igénybe venni, az áru vételárát visszatérítjük Önnek.

 

Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a csomagoláson ill. a termékeken észlelt sérülés (nagyobb szakadás, ázás, stb.) esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Reklamációját így tudjuk érdemben kezelni.

 

Az illóolajok és hidrolátumok (azaz aromavizek), valamint az aromaterápiás keverékek lejárati határideje bontatlan csomagolásra vonatkozik.

Az illóolajokat valamint az aromavizeket tárolja eredeti, zárt csomagolásban, hűvös, száraz, fénytől védett helyen! Az aromavizeket felbontásuk után tárolja lehetőleg hűtőszekrényben és a felbontástól számított 6 hónapon belül (vagy a címkén jelzett időpontig, amennyiben az 6 hónapnál korábbi lejáratot jelez) használja fel!

 

Elállási jog gyakorlása

 

Tájékoztatjuk, hogy a Fogyasztó és a Vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében a Vásárló a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlási szándékától.

Az elállási határidő attól a naptári naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

Ha Ön elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: (ARURA Illóolaj Manufaktúra Kft. 7900 Szigetvár, Széchenyi utca 98-104. vagy e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). Ebből a célból használhatja az alábbi Elállási nyilatkozat mintát.

Ön határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát.

 

Elállási nyilatkozat minta

 

(Csak a szerződéstől való elállási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza!)

 

Címzett: ARURA Kft., 7900 Szigetvár, Széchenyi utca 988-104., email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére irányuló szerződés tekintetében:………………………………….

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: …………………………………………………….

A fogyasztó(k) neve: ……………………………………………………………………………..

A fogyasztó(k) címe: ……………………………………………………………………………..

 

A fogyasztó(k) aláírása: …………………………………………………………………………..

(kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

 

Kelt: ……………………………………………………..

 

 

Az elállás jog hatásai

 

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön Elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a szállítási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos szállítási módtól eltérő szállítási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb Elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.

Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

 

Aromaterápiás alapanyagokat (illolaj, aromavíz), továbbá aromaterápiás keverékeket kizárólag bontatlan csomagolásban áll módunkban visszavenni. (45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29 § e) pontja értelmében).

 

9. FELELŐSSÉG

Arura Kft. nem felelős semmilyen kárért vagy költségért, amely az Arura online áruház-hoz való csatlakozás miatt következett be. A Vásárló felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. Egyedül a Vásárló felelős az Arura online áruház-hoz való kapcsolódásáért és az arura.hu weboldalán történő vásárlásért.

Arura Kft. nem felelős semmilyen kárért, amelyet a Vásárló egyéni érzékenysége vagy allergiája okozott a termék használatakor vagy azt követően.

A termékek a használati útmutatóban foglaltak betartásával, a szavatossági idő lejártáig használhatóak.

 

10. PANASZKEZELÉS MÓDJA, FOGYASZTÓVÉDELEM

Arura Kft. betartja a mindenkor hatályos fogyasztóvédelmi rendelkezéseket, különös tekintettel a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény rendelkezéseire.

Fogyasztóvédelmi panaszokat vagy kifogásokat Fogyasztó az Arura Kft. alábbi elérhetőségein írásban vagy telefonon keresztül jelezheti:

 

Postacím:        Arura Illóolaj Manufaktúra Kft.

7900 Szigetvár, Széchenyi utca 98-104
E-mail:            Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel:                  +3670 882 7805

Arura Kft. az írásbeli panaszokat a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően köteles 30 napon belül írásban érdemben megválaszolni. Elutasító válasz esetén válaszát indokolja és a vonatkozó jogszabályokban meghatározott ideig megőrzi.

A panasz elutasítása esetén Arura Kft. köteles írásban tájékoztatja a Fogyasztót arról, hogy panaszával melyik hatóság vagy békéltető testület eljárását kezdeményezheti. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell továbbá az illetékes hatóság, illetve a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület székhelyét, telefonos és internetes elérhetőségét, valamint levelezési címét. A tájékoztatásnak arra is ki kell terjednie, hogy a vállalkozás a fogyasztói jogvita rendezése érdekében igénybe veszi-e a békéltető testületi eljárást.

Ha a fogyasztó panaszát vagy kifogását szóban teszi meg, akkor a szóbeli panaszt Arura Kft. köteles azonnal megvizsgálni és szükség szerint orvosolni. Ha a fogyasztó a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a vállalkozás a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul köteles jegyzőkönyvet felvenni és annak egy másolati példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben a fogyasztónak átadni.

Amennyiben az Eladó és a Fogyasztó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak a Fogyasztó rendelkezésére:


- Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál

Amennyiben a fogyasztó fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. A fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatokat a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes járási hivatalok látják el, ezek listája itt található: http://jarasinfo.gov.hu/

-Bírósági eljárás

 

Panasztevő jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény rendelkezései szerint.

 

-Békéltető eljárás

 

Amennyiben az Ön fogyasztói panaszát elutasítjuk, úgy Ön jogosult az Ön lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes Békéltető Testülethez is fordulni: a békéltető testület eljárása megindításának feltétele, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelje a vitás ügy rendezését. Az eljárásra - a fogyasztó erre irányuló kérelme alapján - az illetékes testület helyett a fogyasztó kérelmében megjelölt békéltető testület illetékes.

A vállalkozást a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli.

A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

A békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul.

A Békéltető Testületekről valamint az eljárásról bővebb információ itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu

A területileg illetékes Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el:
https://bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

 

Az egyes területileg illetékes Békéltető Testületek elérhetőségei:

Baranya Megyei Békéltető Testület
Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.
Telefonszám: 06-72-507-154
Fax: 06-72-507-152
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület
Cím: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Telefonszám: 06-76-501-500; 06-76-501-525, 06-76-501-523
Fax: 06-76-501-538
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap:
www.bacsbekeltetes.hu

Békés Megyei Békéltető Testület
Cím: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.
Telefonszám: 06-66-324-976
Fax: 06-66-324-976
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület
Cím: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
Telefonszám:06-46-501-091;06-46-501-870
Fax: 06-46-501-099
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Budapesti Békéltető Testület
Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Telefonszám: 06-1-488-2131
Fax: 06-1-488-2186
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csongrád Megyei Békéltető Testület
Cím: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefonszám: 06-62-554-250/118
Fax: 06-62-426-149
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fejér Megyei Békéltető Testület
Cím: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.
Telefonszám:06-22-510-310
Fax: 06-22-510-312
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület
Cím: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
Telefonszám: 06-96-520-217
Fax: 06-96-520-218
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület
Cím: 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.
Telefonszám: 06-52-500-710
Fax: 06-52-500-720
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Heves Megyei Békéltető Testület
Cím: 3300 Eger, Faiskola út 15.
Telefonszám: 06-36-429-612
Fax: 06-36-323-615
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület
Cím: 5000 Szolnok, Verseghy park 8. III. emelet 305-306.
Telefonszám: 06-56-510-621, 06-20-373-2570
Fax: 06-56-510-628
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület
Cím: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.
Telefonszám: 06-34-513-027
Fax: 06-34-316-259
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nógrád Megyei Békéltető Testület
Cím: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/A.
Telefonszám: 06-32-520-860
Fax: 06-32-520-862
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pest Megyei Békéltető Testület
Cím: 1119 Budapest, Etele út 59-61. II. emelet 240.
Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf.: 81
Telefonszám: 06-1-269-0703
Fax: 06-1-474-7921
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Somogy Megyei Békéltető Testület
Cím: 7400 Kaposvár, Anna u.6.
Telefonszám: 06-82-501-026
Fax: 06-82-501-046
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület
Cím: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.
Telefonszám: 06-42-311-544
Fax: 06-42-311-750
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tolna Megyei Békéltető Testület
Cím: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25. III. emelet
Telefonszám: 06-74-411-661
Fax: 06-74-411-456
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vas Megyei Békéltető Testület
Cím: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.
Telefonszám: 06-94-312-356
Fax: 06-94-316-936
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Veszprém Megyei Békéltető Testület
Cím: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1. földszint 116.
Telefonszám: 06-88-429-008
Fax: 06-88-412-150
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Zala Megyei Békéltető Testület
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi u. 24.
Telefonszám: 06-92-550-513
Fax: 06-92-550-525
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.